Vizuális ellenőrzések

Vizuális, idomszeres ellenőrzések: a beszállított és az adott gyár által gyártott termékek vizuális, idomszeres, mérőműszeres ellenőrzése. Az ellenőrzések bekövetkeztével javulnak a minőségi mutatók, a reklamációk száma pedig látványosan csökken.

A 2018-as évben összesen 4.001.057 darab alkatrészt ellenőrzött cégünk, és egyetlen hivatalos reklamációt nem kaptunk. Többek között hibátlanul jutottak el átvizsgált termékeink a BMW-hez, Daimlerhez, VW-hez.

Az idomszer gépgyártásban használt műszer, munkadarabok tűrésezett méreteinek ellenőrzésére. Az idomszer nem a szóban forgó méret mérésére szolgál, hanem csupán annak ellenőrzésére, hogy a méret megfelel az előírtaknak: a megadott tűrések közé esik. A legtöbb idomszernek két oldala van; az egyik a megy oldal, aminek át kell mennie az adott méreten, a nem megy oldalnak viszont nem szabad átmennie. Ha a fenti követelmények egyikének nem felel meg a legyártott munkadarab, akkor nem mehet tovább a technológiai sorban, javítható vagy végleges selejtté válik. Az idomszer a csereszabatos alkatrészeket gyártó tömegtermelés fontos eszköze, mivel viszonylag szakképzetlen munkások is biztonsággal külön tudják választani a használható alkatrészt a selejttől. (forrás: wikipedia)